LANTERNS ON THE LAKE – SPOOK THE HERD

Na een radiostilte-periode van bijna vijf jaar komt de Britse indierockformatie ‘Lanterns On The Lake’ dit jaar terug op het voorplan met de release van hun vierde album “Spook The Herd”, de opvolger van het in 2015 verschenen album “Beings”. Deze vijfkoppige band uit Newcastle-Upon-Tyne bestaat uit zangeres Hazel Wilde, gitarist en albumproducer Paul Gregory, drummer Ol Ketteringham, bassist Bob Allan en violiste Angela Chan.

Voorafgaand aan het op de markt brengen van dit album op 21 februari werd er al een eerste single gekozen met het nummer “Every Atom” (zie 2e video) en ook de tweede single werd onlangs geselecteerd met de op de eerste video te beluisteren song “Baddies”. Op “Spook The Herd” staan in totaal negen nummers die voor een goede 40 minuten mooie muziek zorgen.

Openingstrack “When It All Comes True” weet de aandacht van de luisteraar al meteen te grijpen en de twee singles die daarna volgen zullen overtuigen om met verhoogde interesse het hele album te beluisteren. Onze persoonlijke voorkeur gaat hier naast de twee singles echter uit naar de nummers “Before They Excavate”, de wondermooie intimistische en sfeervolle pianoballad “Secrets & Medicine”, het zeer knap gezongen “This Is Not A Drill” en de adembenemende afsluiter “A Fitting End”.

In de door leadzangeres Hazel Wilde geschreven songteksten wordt gefocust op maatschappelijke onderwerpen zoals de polariserende politiek, de sociale media, de klimaatproblematiek en de verslavingen waaraan de mensen dezer dagen onderhevig zijn. Maar er is in de songs op “Spook The Herd” zeker ook nog ruimte voor ongebreidelde romantiek en intimiteit. Dit is een zeer mooie plaat van ‘Lanterns On The Lake’, een band waarvan we de verdere ontwikkelingen in de toekomst zeker zullen blijven opvolgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bella Union / PIAS

video